Linda Howard: Kill and Tell

Karen Whitlaw on kokenut kovia. Hänen isänsä jätti perheensä, kun Karen oli vielä lapsi, mikä oli kova isku myös hänen äidilleen. Hänen äitinsä maailma mureni ja Karenin oli hankittava itselleen työ ja elättää heidät molemmat, mihin hänen äitinsä ei enää kyennyt. Vuosia myöhemmin Jeanette Whitlaw kuolee keuhkokuumeeseen ja Karenin on pakko hukuttaa itsensä töihin, ettei suru äitinsä kuolemasta ota hänestä valtaa. Kaksi viikkoa äitinsä kuolemasta, Karen löytää mysteerisen paketin, jonka on lähettänyt hänen häipynyt isänsä. Järkytykset eivät lopu siihen, sillä pian sen jälkeen Karen saa puhelun Louisianasta asti; Dexter Whitlaw on löydetty murhattuna New Orleansin kadulta. Uupuneena ja vielä järkyttyneenä äitinsä äkillisestä kuolemasta, Karen pakkaa laukkunsa ja suuntaa Lousianaan tunnistamaan isänsä ruumiin.

Louisianan rikosetsivä Marc Chainstain on järkyttynyt taitavan merisotilaan murhasta ja ihmettelee, mitä mies teki New Orleansin syrjäisellä kadulla ja sai kuulan kalloonsa. Pian he löytävät toisen ruumiin ja Marcilla on tunne, että tapaukset liittyvät toisiinsa ja kyse saattaa olla paljon suuremmasta. Marc tekee alustavat johtopäätökset, jonka jälkeen hän ottaa yhteyden ensimmäisen uhrin tyttäreen, Karen Whitlawiin. Nainen ei ole lainkaan sitä, mitä Marc aluksi kuvitteli ja huomaa ajan kuluessa tuntevansa halua suojella naista, varsinkin silloin, kun vaara on aivan kulman takana.

Koska Linda Howard on yksi suosikkikirjailijoistani ja olen lukenut jo kaikki tähän asti suomennetut teokset, oli minun pakko tilata muutama englanninkielinen osa nettikaupasta, joista Kill and Tell oli yksi ja Kiss Me While I Sleep toinen. Kirjat kuuluvat CIA's Spies -sarjaan, johon kuuluu yhteensä kolme osaa. Sarjan ensimmäinen osa, Kill and Tell noudattaa tyypillistä Howardin tyyliä; miessankari toimii hurmaavana poliisina kiihkeän romanttisessa jännärissä, jossa juoni kulkee vauhdikkaasti eteenpäin.

Tällä kertaa kuitenkin teksti oli paljolti vakavampaa sekä tunteikasta ja tarinan naispäähenkilö oli hieman arkaluonteisempi kuin muissa lukemissani teoksissa. Ainakin se toi pientä vaihtelua, vaikka Howardin sähäkät naispäähenkilöt ovat mielestäni viihdyttävämpiä. Kill and Tell muistutti minua paljon Howardin yksittäistä teosta, Vapaata riistaa (engl. Open Season). Se oli helppolukuista ja mukavaa iltalukemista.

Omasta mielestäni teos ei kuulu Linda Howardia parhaimmistoon, mutta luettava teos se oli silti. Lajin ystävä kun olen.

Sivuja: 320
Kustantaja: Pocket Books (2003)
Ei ole suomennettu

Kommentit