J.R. Ward: Ikuinen rakastaja

Ikuinen rakastaja (engl. Lover Eternal) jatkaa J.R. Wardin luomaa Mustan tikarin veljeskunta -vampyyrisarjaa. Ensimmäisessä osassa (Pimeyden rakastaja) lukijat pääsivät tutustumaan lähes sokeaan vampyyrisoturiin Wrathiin, joka yli yksi kuudesta soturista ja löysi oman pelastajansa ja rakkautensa. Nyt on aika jatkaa seuraavaan.

Hän on veljeksistä paras taistelija. Hän on kaunis. Ja vaarallisin. Hän on Rhage, jonka ylle vampyyrien äiti, Kirjurineitsyt on luonut petollisen kirouksen soturin liian suuren suun ja rajattoman kielenkäytön takia. Hänen sisällään raivoaa peto, joka ulospäästyään ei jätä ketään henkiin, jonka myös muut soturiveljekset tietävät. Jos Rhagen viha ylittää rajansa, se on menoa se. Rhage vihaa ajatusta siitä, että tahtomattaan hän pystyy satuttamaan veljiään, joten hänen on purattava turhautumisensa kahteen asiaan; vihollisiinsa lessereihin sekä naisiin.

Mary Luce on menettänyt uskonsa ihmeisiin. Hänen äitinsä menehtyi syöpään vuosia sitten ja Mary itsekin on joutunut sairauden uhriksi. Hän selviytyi sairaudesta jo kerran, mutta nyt leukemian uusiuduttua, selviytyminen on mahdotonta. Siitä huolimatta Mary ei kuitenkaan halua antaa leukemian lannistaa häntä, joten hän pitää ajatuksensa töissä.

Vapaaehtoistyönsä kautta hän tutustuu nuoreen ja mykkään poikaan, John Matthewiin. Myös Maryn naapurin, naaraspuoleisen vampyyrin Bellan kiinnostus herää tämän huomatessa hälyttäviä merkkejä pojassa ja hän päättää ilmoittaa asiasta veljeskuntaan. Bella vie Johnin sekä Maryn (pojan tulkkina) sotureiden kartanoon ja näkee siellä Rhagen ensimmäistä kertaa niin kuin Rhage Maryn.

Rhage lumoutuu Marystä, etenkin tämän äänestä ja vaatii Bellaa järjestämään heille uuden tapaamisen. Epäröiden Mary saapuu sovittuun paikkaan eikä voi uskoa silmiään, kun Rhage saapuu paikalle. Mary ei kuitenkaan tiedä, että oli tavannut hänet jo aiemmin, sillä Rhage pyyhki tämän muistot pois veljeskunnan sääntöjen takia. Tapaamisen aikana Mary pysyy skeptisenä, sillä hän ei voi uskoa, että Rhagen kaltainen mies olisi hänestä kiinnostunut. Rhage puolestaan palaa halusta koskettaa Marya ja haluaa saada hänet omakseen, millä hinnalla tahansa.

Voi jestas. Olin jälleen sulaa vahaa kun pääsin käsiksi sarjan toiseen osaan enkä päästänyt kirjaa käsistäni helpolla. Rhage on yksi suuri suinen mies ja hänen letkautuksilleen ei voinut muuta kuin nauraa. Rhagen ja Maryn välillä oli ylä- ja alamäkiä, mutta syystäkin ja sydän paukutti rinnassa moneen otteeseen. Rhagen ja Maryn näkökulmien lisäksi, kirja antoi palasia myös Butchin, Bellan, Johnin, lessereiden sekä synkkä katseisen Zsadistin kautta.

Nyt voin sanoa, että lessereiden osuus kiinnosti minua enemmän kuin edellisessä osassa, varsinkin herra D:n kiinnostus Bellaa kohtaan. Zsadist herätti puolestaan mielenkiintoni korkeuksiin ja paloin halusta siirtyä seuraavaan osaan, sillä juuri hän olisi soturi numero 3.

Ikuinen rakastaja oli kerrassaan upea lukukokemus ja siksi se on jo luettu muutamaan otteeseen.

Sivuja: 447
Suomentanut: Marke Ahonen (2010)
Basam Books
Alkuperäinen teos: Lover Eternal (2006)

Kommentit