J.R. Ward: Halu

Jim Heron ei tiedä paljoakaan vapahduksesta - hänen erikoisalaansa on kosto, ja hänelle synti on suhteellinen käsite. Kaikki muuttuu, kun hänestä tulee langennut enkeli ja hänelle annetaan tehtäväksi pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä. Eikä epäonnistuminen tule kyseeseen.

Vin diPietro on antautunut työlleen, ja se sopii hänelle mainiosti - kunnes kohtalo puuttuu peliin kovapuheisen, Harrikalla ajavan pelastajan hahmossa sekä naisen, joka saa Vinin kyseenalaistamaan kohtalonsa, järkensä ja sydämensä. Kun ikiaikainen paha on valmiina vaatimaan Viniä itselleen, täytyy hänen ryhtyä yhteistyöhön langenneen enkelin kanssa valloittaakseen rakastettunsa - ja pelastaakseen oman sielunsa.

Mietin ja kummastelin, miksi ihmeessä pitkitin tämän kirjan lukemista. Minulla on ollut monta tilaisuutta hakea kirja kirjastosta, mutta en vain ottanut sitä mukaani. Miksi? Ei mitään käsitystä. No, turha sitä on murehtia. Nyt se on haettu ja luettu ja pidin siitä! Oli kiva lukea J.R. Wardin tavanomaista käsialaa uudessa fantasiasarjassa Langenneet enkelit, jossa enkelit ottivat tarinan haltuun vampyyrien sijasta. Tarina oli mielenkiintoinen ja toi hyvää vaihtelua New Yorkin Caldwelliin, vaikka muutama tuttava esiintyikin ohimennen.

Ensimmäisen osan, Halun (engl. Covet) pääpari ei herättänyt erityisiä tunteita, vaikka Vinin erikoiset kyvyt olivat hyvä lisä. Marie-Terese oli hiukan väritön persoona minun makuuni, mutta heistä kahdesta luin silti mieluusti, sillä halusin tietää kuinka heidän käy ja yhdessä he olivat paljon enemmän. Jim loisti salaperäisellä menneisyydellään ja miehen kumppanit olivat hauskaa seuraa.Ward näköjään halusi kiusata lukijoita jättämällä asioita vielä pimentoon ja purin siitä syystä hampaitani yhteen (en pahassa mielessä tietenkään). Haluan ehdottomasti tietää heistä enemmän ja etsin seuraavan osan mahdollisimman pian käsiini.

★ ★ ★½
Sivuja: 541
Suomentanut: Tanja Kielinen
Basam Books (2012)
Alkuperäinen teos: Covet (2009)

Kommentit