Eve Dallas (In Death)

Esittelen seuraavaksi kirjailija J.D. Robbin (oikealta nimeltään Nora Roberts) kehittämän kirjasarjan nimeltään Eve Dallas (eng. In Death), joka on ottanut paikkansa lempikirjasarjojeni joukosta. Tämä rikos-, jännitys-, sekä scifisarja kertoo omalle työlleen omistautuneesta komissario Eve Dallasista, joka ratkoo hyytäviä rikoksia 2050 -luvun New Yorkissa.

Englanniksi kirjoja on ilmestynyt jo huikeat 46 kappaletta vuodesta 1995 lähtien ja lisää nähdään puolen vuoden sisällä ainakin kahden kappaleen verran. Kirjoja on ehditty suomentaa vasta 7 kappaletta ja 8. osa julkaistaan vuoden 2014 puolella. Suomentajana toimii Satu Leveelahti, joka aloitti urakkansa vuonna 2004 ja ehti suomentaa kuusi teosta vuoteen 2008 mennessä. Leveelahti piti sarjaan n. kolmen vuoden mittaisen tauon ja sarja teki toivotun paluun syksyllä 2013.


Fantasia- ja scifisarjojen lisäksi pidän todella paljon rikosromaaneista, joissa romanttisuus on pelkkää plussaa. Ennen kuin tutustuin tähän kyseiseen sarjaan, olin ehtinyt lukea useita Robertsin teoksia ja naisen tyyli oli ehtinyt tulla minulle paljolti tutuksi. Sattuman kautta, kun kirjastossa etsin käsiini uutta luettavaa, löysin sarjan ensimmäisen osan (Alaston kuolema, eng. Naked In Death) ja mielenkiinnon herättyä, nappasin kirjan mukaan. Se oli hyvä löytö ja heti perään minun oli saatava lukea muutkin ilmestyneet osat. Kirjojen murhat olivat kammottavan perusteellisesti kuvattuja, mutta myös mielenkiintoisia eikä pääparin, Even ja Roarken kiihkeä romanssi jättänyt kylmäksi. Sarja toi mukanaan myös muita kiinnostavia henkilöitä ja niimpä minä rakastuin sarjaan. Kaikki seitsemän suomennettua teosta löytyy omasta kirjahyllystäni!
  
Suomennetut osat:
1. Alaston kuolema (Naked In Death)
2. Maineikas kuollessaan (Glory In Death)
3. Kuoleman ikuistama (Immortal In Death)
4. Kuoleman hurmio (Rapture In Death)
5. Kuoleman riitit (Ceremony In Death)
6. Kuoleman enkeli (Vengeance In Death)
7. Kuolema ovella (Holiday In Death)
8. Kuoleman salaliitto (Conspiracy In Death

Kommentit