J.D. Robb: Alaston kuolema

Komisario Eve Dallas on kolmekymppinen, yksin elävä newyorkilaispoliis, jolle työ on henki ja elämä. Ja työtä Evellä riittää läkähdyksiin asti, vaikka uudessa, uljaassa maailmassa tuliaseet on kielletty tavalliselta kansalta. Eletään vuotta 2058, mutta rikoksia tehdään entiseen malliin. Tuskin Eve on saanut silmänsä auki hyisenä helmikuun aamuna, kun nuoren naisen kylmäverinen murha syöksee hänet syvälle prostituution, poliittisen juonittelujen ja kiristyksen rämeikköön. Kymmenen vuotta New Yorkin poliisivoimissa on opettanut Evelle, että hengissä pysyy vain luottamalla vaistoonsa. Nyt vaisto kertoo Evelle, että hänen olisi parasta pitää näppinsä erossa miehestä, jota hän epäilee murhaajaksi.
- Tiivistelmä lainattu kirjasta.

Alaston kuolema (eng. Naked In Death) aloitti jännittävän kirjasarjan Eve Dallasista, joka ratkoo murhia 2050 -luvun New Yorkissa, jossa teknologia on huipussaan. Ennen kuin löysin tämän kirjan, olin lukenut niin paljon nuorille suunnattuja kirjoja, erityisesti fantasia-aiheisia ja halusin siksi hieman vaihtelua. Kirjastossa siis hivuttauduin jännitys- ja kauhuosastolle ja sieltähän Alaston kuolema muutamien minuuttien kuluessa löytyi. En ollut kuullut kyseisestä sarjasta aiemmin ja siltä pohjalta oli oikeastaan hyvinkin mielenkiintoista lähtä tutustumaan sarjaan.

Pidin Eve Dallasista heti alusta alkaen, sillä hän on vahva persoona ja aidosti rehellinen. Tarkoittaen, ettei hän teeskennellyt olevansa jotain aivan muuta. Kovan ulkokuoren alla kuitenkin pileskeli herkkyyttä, vaikka hän ei sitä pahemmin tuonut esille. Tulevaisuuteen sijoittuminen toi extrapotkua tarinaan ja upeasti Nora Roberts (alias J.D. Robb) toi sen myös esille. Tarina kulki mukavasti eteenpäin eikä missään kohtaa kirjassa tullut mieleenikään päästää kirjaa käsistä.

Murhatapauksiin syvennyttiin hyytävän tarkasti jättäen mitään epäselväksi. Eve Dallasin synkkä menneisyys kiinnosti yllättävän paljon, koska siitä mainittiin vain vilaukselta. Irlantilaissyntyinen Roarke kuvailtiin jokaisen naisen unelmana ja kyllähän se omakin sydän lepatti tälle miehelle. Mies jäi salaperäiseksi ja hyvä niin, sillä kiinnostus sarjaa kohtaan vain nousi eikä kestänyt kauaa, kun hankin kirjan omakseni. Even ja Roarken yhteiset hetket viihdyttivät sekä tyydyttivät samalla romantiikan nälän ja jännitys kulki mukana kirjan loppuun asti.

★ ★ ★ ★½
Sivuja: 389
Suomentanut: Satu Leveelahti
Gummerus (2004)
Alkuperäinen teos: Naked In Death (1995)

Kommentit